• Comparteix:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus
07/11/2019
Les últimes creacions de videoart arriben a L’H de la mà del Festival Loop
Del 9 al 21 de novembre, amb exposicions, intervencions i projeccions d’audiovisuals
El Festival Loop aterra novament al Districte Cultural de L’Hospitalet per presentar les últimes creacions de videoart de diferents artistes i col•lectius. Galeries, espais artístics, organitzacions i col•lectius programen exhibicions i projectes especials que tindran lloc del 9 al 21 de novembre.

El Centre d’Art Tecla Sala, TPK, les galeries Nogueras Blanchard i Tangent Projects; els col•lectius Trama 32, Fase i Espai 10 intervenen en el Festival Loop amb diferents activitats, algunes relacionades amb les exposicions que hi ha instal•lades.

Vídeos de ficció especulativa, assajos audiovisuals sobre el capitalisme, narracions sobre la memòria i la relació de les persones amb l’entorn són algunes de les propostes.

Destaca l’exposició “Sota l’Ossa Major”, de l’artista Àngels Ribé, recentment guardonada amb el Premi Nacional d’Arts Plàstiques 2019, que s’inaugurarà el pròxim 14 de novembre.


Col•lectiu Fase
“Fenòmens imaginaris”


El Col•lectiu Fase presenta als locals de l’avinguda del Carrilet el resultat del taller de videoart “Fenòmens imaginaris”, desenvolupat a Torre Barrina, a càrrec de Paco Chanivet i Miquel García i coordinat per Matteo Guidi. A partir del treball de Chavinet i García s’ha fet una aproximació al videoart experimentant amb les narratives de ficció especulativa i el found foutage. L’exposició mostra les peces de vídeo dels participants en el taller, una sèrie de peces audiovisuals amb esperit crític que serveixen com un espai d’experimentació, aprenentatge i reflexió.
Els artistes de Fase també han elaborat un seguit de vídeos en col•laboració amb l’Escola Superior d’Art i Disseny Serra i Abella.
Inauguració: 9 de novembre, a les 12 hores.
Exposició oberta del 10 al 24 de novembre, de 12 a 18 hores.
Avinguda del Carrilet, 183, local D.


Centre d’Art Tecla Sala
“Estado de malestar”. María Ruido


Un assaig audiovisual sobre la simptomatologia social i el patiment psíquic provocats pel sistema capitalista, sobre el dolor que ens provoca la forma de vida en què estem immersos i els llocs i les accions de resistència o canvi que podem construir per combatre’l. María Ruido ha estat la guanyadora de la 4a edició del Premi de Videocreació de la Xarxa de Centres d’Arts Visuals de Catalunya.
Del 16 d’octubre al 12 de gener.
Avinguda de Josep Tarradellas, 44.


“Sota l’Ossa Major”. Àngels Ribé

La recentment guardonada amb el Premi Nacional d’Arts Plàstiques pren com a punt de partida la novel•la autobiogràfica de l’escriptor polonès Sergiusz Piasecki L’enamorat de l’Ossa Major per aprofundir en una de les principals línies de recerca de la pròpia artista: la connexió emocional amb la natura.  Amb una posada en escena que remet i dialoga amb més de cinquanta anys de dedicació a l’art, l’exposició permet connectar amb el pensament d’Àngels Ribé i pensar les relacions que establim amb els entorns i hàbitats que ens defineixen.
Del 14 de novembre al 31 de maig.
Avinguda de Josep Tarradellas, 44.


TPK Art i Pensament Contemporani
“Somnambula”. Grégoire Fabvre


“Entre el cel i la terra, al camp deixat lliure per la natura, els homes sempre han erigit com a obres d’art les seves fantasies destructives. Malgrat la seva consciència de l’espai sense sortida en la qual vivien, mai van deixar de somiar amb un passat.”  (Grégoire Fabvre)
Del 12 al 24 de novembre.
Avinguda de Josep Tarradellas, 44.


Espai 10: Laboratori de les Arts Contemporànies
Testimonis de la possibilitat. Andrea Leria i Francisco Navarrete
Comissària: Luz Muñoz


El projecte proposa una reflexió dialogada a partir de dues videoinstal•lacions d’Andrea Lería i Francisco Navarrete. Són projectes inèdits resultat d’investigacions a partir de material d’arxiu, testimonis, laboratoris i processos d’exploració contextualitzats que obren narracions sobre la memòria, els desplaçaments i la relació que els humans estableixen amb els paisatges que els configuren.
Andrea Leria: El jardí invisible, videoinstal•lació, 2019. Un laboratori que enregistra la quotidianitat com si fos un inventari.
Francisco Navarrete: Diluir la terra, videoinstal•lació, 2019. Un viatge migratori interromput, una reflexió entorn de la fragilitat, la memòria, la incertesa, el desplaçament i la supervivència de les espècies.
Inauguració: 16 de novembre, 19.30 hores.
Del 16 al 21 de novembre, de 17 a 21 hores.
Carrer de la Glòria, 7, pis 1, porta 3. Edifici Freixas.


Tangent Projects
Hollywood Burn. Soda Jerk i Sam Smith
Comissari: Tsering Frykman-Glen


Una epopeia anticopyright construïda a partir de centenars de samples piratejats de l’arxiu de Hollywood. Som a l’any 3001 i els “pirates de píxels” han ideat un pla des del seu laboratori lunar per tornar al 1955 i crear un videoclon d’Elvis Presley, que haurà de combatre el tirà Moisès i els seus manaments de copyright.
Projeccions: 16 i 17 de novembre, a les 18.45 i les 20 hores.
Carrer de Martí Codolar, 41.


Trama34
“Cubicle Fever”


Artistes: María I. Barros, Arash Fayez, Matteo Guidi, Samuel Labadie, Adrian Melis, Mireia c. Saladrigues, Mario Santamaría, Diego Paonessa, Germán Portal.
Comissari: trama34 amb Denise Araouzou i Zaida Trallero.
Cubicle Fever s’inspira en l’escenografia de la pel•lícula Playtime per presentar a l’espai –un entramat de passadissos i parets falses- treballs audiovisuals que provoquen certa estranyesa. Els artistes que hi participen són els que conformen Trama34, que és un espai de treball i una associació cultural que organitza presentacions, workshops i cursos de formació.
16 novembre, de 17 a 20 hores.
Carrer d’Isaac Peral, 7.


Galeria Nogueras Blanchard
Keel/Reef. Eulàlia Rovira i Adrian Schindler
Coordinat per Gracias por su Visita


Relaciona dos tipus d’ornamentació aparentment inconnexes, una es manifesta en l’arquitectura organicista i l’altra en els tatuatges d’inspiració tribal. Les formes porten fins a les corbes tumultuoses de la mar agitades pel passat colonial i els desastres mediambientals. Els artistes treballen a partir de dos edificis icònics: La Pedrera d’Antoni Gaudí i els apartaments turístics Suites Avenue de Toyo Ito. Projecte guanyador de la beca d’arts visuals de la Fundació Güell 2018, en col•laboració amb Homesession.
16 de novembre, 19 hores.
Carrer de Salvador, 22.


“Tacones y taladros”. Maria Ona
Coordinat per Gracias por su Visita


Una obra de Maria Ona, graduada en belles arts i actualment dedicada a la producció d’art i al suport als artistes.
23 de novembre, 12 hores.
Carrer de Salvador, 22.