• Comparteix:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus
16/07/2018
L’alcaldessa demana al conseller Buch incrementar la col•laboració en matèria de seguretat  
Els delictes contra les persones disminueixen un 3,6 per cent a L’Hospitalet en el darrer any
L’alcaldessa, Núria Marín, ha valorat de manera molt positiva les dades sobre seguretat ciutadana que s’han presentat avui en la Junta Local de Seguretat Ampliada de L’Hospitalet, celebrada a L’Harmonia i que ha comptat amb la participació del conseller d’Interior, Miquel Buch.

Núria Marín ha demanat al conseller Buch que mantingui el bon nivell de col•laboració entre el Departament i l’Ajuntament. “Cal mantenir i incrementar l’esforç que realitzem administracions i cossos de seguretat en l’àmbit de la seguretat i treballar de manera coordinada, amb constància i compromís”, ha dit l’alcaldessa.

A més, amb l’objectiu d’incrementar la sensació de seguretat entre la població, Marín ha dit que “l’Ajuntament treballa per millorar l’entorn urbà, amb la regeneració de l’espai públic i la millora de l’enllumenat dels carrers i places” i ha recordat que, en breu, s’incrementarà el nombre d’efectius de la policia local, es renovarà el parc de vehicles i dotarà la ciutat d’una nova Sala de Comandament.

Presentades les dades de seguretat

Els delictes contra les persones a L’Hospitalet van disminuir en el darrer any, segons les dades del Departament d’Interior de la Generalitat presentades avui a la Junta Local de Seguretat. En el període comprès entre juliol de 2017 i juny de 2018, es van produir 1.840 delictes d’aquest tipus, que són els que creen més inseguretat ciutadana, un 3,6 per cent menys que en el mateix període de l’exercici anterior.

El global de les infraccions penals va ser de 17.420, un 6,2 per cent més, sobretot per l’increment dels delictes contra l’ordre públic, d’un 23,7 per cent, i contra el patrimoni, d’un 8 per cent. Com a conseqüència d’aquestes infraccions, la policia va realitzar 2.443 detencions.

El 50 per cent de les infraccions penals contra el patrimoni són furts, seguides d’estafes, que suposen el 12 per cent. Els robatoris amb força van disminuir un 2,7 per cent, sobretot a domicilis, amb un descens del 13,8 per cent. I destaca la disminució del 9,3 per cent dels robatoris amb violència o intimidació, amb un descens del 44,8 per cent de les estrebades.

Pel que fa a la seguretat viària, a la ciutat es van produir 1.236 accidents de trànsit, amb una disminució del 3,96 per cent. Es va estabilitzar el nombre d’accidents amb ferits, 713, i van baixar un 16 per cent els accidents sense ferits, 523. Un fet destacable és que no s’ha produït cap accident mortal a L’Hospitalet en el darrer any.

En el període analitzat, de juliol de 2017 a juny de 2018, la Guàrdia Urbana va realitzar 52.215 actuacions per demanda de serveis, principalment de circulació i de civisme i qualitat de vida.

En l’àmbit del civisme i la convivència, 10.021 accions van estar relacionades amb molèsties per sorolls, un 5,7% més que en el període anterior. En programes d’intervenció en aquest àmbit, la Guàrdia Urbana va treballar en 1.363 casos en comunitats de veïns, 861 en establiments i 235 a la via pública.

S’hi van imposar 2.200 denúncies relacionades amb el civisme i s’hi van fer 1.409 actuacions a establiments d’oci. També, els agents cívics van realitzar més de 6.500 hores d’intervenció a les places i espais públics de la ciutat.

L’app de Seguretat Ciutadana la van utilitzar 11.692 persones i 374 comerços estan connectats a aquesta xarxa.

La Junta Local de Seguretat es reuneix periòdicament per avaluar i establir les polítiques de coordinació en matèria de seguretat i civisme. L’òrgan el presideix l’alcaldessa, Núria Marín, i en formen part representants de l’Ajuntament de L’Hospitalet, del Departament d’Interior de la Generalitat i de tots els cossos policials que operen a la ciutat.