Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

15/09/2020 17:00:00
Mobilitat i Sostenibilitat

L’Hospitalet celebra la Setmana Europea de la Mobilitat

Del 16 al 22 de setembre, sota el lema “Per una mobilitat sense emissions”

  Es recuperen carrers per als vianants, amb accions per sensibilitzar la ciutadania i fomentar la mobilitat sostenible
Veure imatge de L’Hospitalet celebra la Setmana Europea de la Mobilitat (nova finestra)

Sota el lema “Per una mobilitat sense emissions”, L’Hospitalet s’adhereix un any més, del 16 al 22 de setembre, a la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, amb un seguit d’iniciatives per sensibilitzar sobre l’impacte ambiental que té la mobilitat en vehicle privat.

El lema d’aquest any anima la ciutadania a moure’s de manera sostenible, saludable i segura fent els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o en vehicle elèctric, per tal d’assolir l’objectiu d’arribar a la neutralitat en emissions de carboni l’any 2050.

En la línia de les accions empreses per l’Ajuntament arran de la Covid-19 per garantir un espai públic segur, durant la Setmana Europea de la Mobilitat es recuperaran per als vianants diversos carrers arreu de la ciutat per facilitar els desplaçaments a peu o en bicicleta. Es tracta de trams de via pública propers a illes de vianants o a eixos de la xarxa bàsica pedalable, amb flux de desplaçaments a peu i sense pas de transport públic, o bé amb configuració de plataforma única.

Diàriament, de forma rotativa, personal de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) hi durà a terme accions d’informació i sensibilització, que es completaran amb una enquesta a la ciutadania sobre hàbits de mobilitat —per mitjà de telèfons mòbils i codis QR per garantir la seguretat— i una exposició amb cartells informatius sobre els avantatges de deixar el cotxe a casa.

També, dins de la Setmana Europea de la Mobilitat es farà una versió adaptada  de #LaBaixCicletada, la tradicional pedalada familiar per L’Hospitalet i set municipis del Baix Llobregat. Aquest any, sota el nom de #RepteLaBaixCicletada, s’hi podrà participar fins al 27 de setembre de manera individual o en família, prèvia inscripció al web www.reptebaixcicletada.cat, amb premis per als participants.

En l’àmbit de la mobilitat i l’espai públic, l’Ajuntament de L’Hospitalet ha posat ja en marxa tot un seguit de mesures per garantir la prevenció i la protecció necessàries per fer front a la Covid-19, amb un pla de mobilitat que preveu, entre d’altres, la creació d’illes saludables i segures entorn dels centres educatius, d’una xarxa bàsica de vianants —amb pacificació del trànsit i eixamplament de voreres— i el foment de l’ús de la bicicleta, amb la implantació de la xarxa pedalable arreu de la ciutat.

Últimes notícies

Veure imatge de Recomanacions davant el tancament de Dentix  (nova finestra)
Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400