Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

L'Alzheimer i els cuidadors

A càrrec de Montserrat Lacalle Sistere
Ho organitza: Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de L’Hospitalet
Data: 19 de setembre de 2018
Hora: 18 h
Tipus d'entrada: Lliure
Lloc: Auditori Barradas(Auditori Barradas)
RB Just Oliveras 56  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
Després de 20 anys d’haver iniciat la nostra activitat com a Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer de l’Hospitalet seguim treballant sent fidels a l'objectiu principal amb què es va crear: donar suport als familiars de malalts amb Alzheimer i altres demències.

La demència pot tenir diverses causes, en la majoria de casos està ocasionada per la malaltia d’Alzheimer, però també pot ser per altres malalties degeneratives del cervell o per lesions vasculars cerebrals (demència vascular).

Es caracteritza per la pèrdua de capacitats mentals (memòria, raonament, judici, etc), de mobilitat, llenguatge i comunicació i per la repercussió que aquestes pèrdues tenen a nivell emocional i de qualitat de vida en qui la pateix i en la seva família.

Els familiars de la persona amb demència també es veuen afectats per la malaltia:
  • Emocionalment. És un cop fort el veure les pèrdues d’una persona estimada.
  • Físicament. Cal que vagin fent al malalt tot allò que ell ja no és capaç de fer, cuidar-lo i estar-ne pendent les 24 hores del dia.
  • Econòmicament. Sovint són necessàries despeses importants per cobrir les necessitats d’atenció de la persona malalta i intentar garantir al màxim la seva qualitat de vida.
  • Socialment. Es va produint un aïllament d’aquest cuidador per la gran dedicació cap al malalt.
Des de l'Associació coneixem aquesta realitat i encarem la nostra tasca cap a l'ajuda als malalts i sobretot als familiars per fer més lleugera la seva càrrega, mitjançant l'acompanyament, la informació, suports tècnics, suport psicològic, amb qualsevol recurs que estigui al nostre abast i sempre amb el reconeixement de la tasca diària que aquests cuidadors realitzen, intentant una major sensibilització social i política.

L’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de l’Hospitalet pot assumir aquests reptes gràcies a la dedicació totalment altruista dels membres de la Junta, dels socis i d’altres persones voluntàries i també gràcies al suport econòmic i reconeixement que rebem de l’Ajuntament de l’Hospitalet i d’altres institucions.

MONTSERRAT LACALLE SISTERE és Doctora en psicologia, professora associada al Departament de Psicologia clínica de la UAB i directora de títols de postgrau en gent gran de la fundació Pere Tarrés.

Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400