Ajuntament de L'Hospitalet

Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter
  • Google Plus

Sota l'Ossa Major. Àngels Ribé

En el marc del festival LOOP Barcelona
Veure imatge de Nopassaran. Àngels Ribé, 2013 (nova finestra)
del 14 de novembre de 2019 al 31 de maig de 2020
Tipus d'entrada: Lliure
Organitzadors: 
Centre d'Art Tecla Sala
Lloc: Centre d'Art Tecla Sala(Centre d'Art Tecla Sala)
AV Josep Tarradellas i Joan 44  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
Prenent com a punt de partida la novel•la autobiogràfica L’enamorat de l’Ossa Major de l’escriptor polonès Sergiusz Piasecki, “Sota l’Ossa Major” proposa una lectura des del present del treball d’ Àngels Ribé per aprofundir en una de les seves principals línies de recerca: la connexió emocional amb la natura.

Amb una posada en escena que remet i dialoga amb més de cinquanta anys de dedicació a l’art, l’exposició permet establir una connexió amb el pensament d’Àngels Ribé i pensar les relacions que establim amb els entorns i hàbitats que ens defineixen. En definitiva, i com assenyala Piasecki, “tots som cossos que caminem en la foscor”. I d’això tracta “Sota l’Ossa Major”, de l’èpica íntima de seguir endavant.

-
La trajectoria d’Àngels Ribé (Barcelona, 1943) es va inicicar als anys 60 amb accions, instal•lacions i performances a on el cos i l’espai eren els protagonistes. Als 70 l’artista es trasllada a Chicago i a Nova York, on exposa al costat d’artistes com Vito Acconci, Laurie Anderson, John Baldessari, Hans Haacke, Gordon Matta-Clark, Lawrence Weiner, Hanna Wilke, Martha Wilson o Krzysztof Wodiczko, entre altres. Als anys 80, Ribé torna a Barcelona, on reprèn el treball escultòric al qual s’incorporen neons i ferro. En els darrers vint anys, Àngels Ribé ha seguit treballant amb les mateixes temàtiques, desenvolupant un cos d'obra que s'expandeix fins al present sempre des d'aquesta comunió amb el paisatge i la natura.

Comissariat: David Armengol

Inauguració: dijous 14 de novembre de 2019, 19.30 h
En el marc del festival LOOP Barcelona
Exposició fins al 31, de maig de 2020
Entrada LLIURE
-
#angelsribe
Calendari

Què fer avui?

Ajuntament de L'Hospitalet
Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400