Agenda

Compartir:
  • Facebook
  • Twiter

Documental: 500 años. Vida en resistencia

Dirigida per Pamela Yates
INDIFEST 2019. XII Mostra de Cinema Indígena
Data: 10 d'octubre de 2019
Hora: 19:00
Tipus d'entrada: Taquilla inversa
Lloc: Auditori Barradas(Auditori Barradas)
RB Just Oliveras 56  (L'Hospitalet de Llobregat)Com arribar-hi
Aquest documental narra la història sobre la creixent resistència que s’ha manifestat a Guatemala a través de les accions i perspectives de la població indígena Maia.

Des del judici de genocidi del general Ríos Montt al moviment popular que va enderrocar al president Otto Pérez Molina. Els pobles indígenes no són aliens a l’opressió; els recents esdeveniments han donat peu a que el seu moviment es trobi amb la protesta de la societat popular per acabar amb la corrupció i la impunitat al país.

EL FESTIVAL

L’indiFest és un festival de cinema i comunicació indígena organitzat per alterNativa Intercanvi amb Pobles Indígenes en col•laboració amb la CLACPI (Coordinadora Latinoamericana de Cine y Comunicación de los Pueblos Indígenas). Aquest any, sota el lema ‘Veus Indígenes Defensores d’Abya Yala’, el festival es centra en la vulneració de drets humans i drets col•lectius, i en la greu situació de criminalització de defensors i defensores; així com del paper de la dona en la lluita pel territori.

Amb material de diferents organitzacions i pobles originaris, i emmarcat en la setmana de la Resistència Indígena, l’IndiFest realitza diferents Mostres i debats al llarg del territori català, oferint una retrospectiva del XIII Festival Internacional de Cine y Comunicación de los Pueblos Indígenas, FICMAYAB 2018 celebrat a finals de l'any 2018 per la CLACPI.

Aquest festival Internacional, celebrat per primer cop l'any 1985 a Mèxic, es realitza cada dos anys a diferents territoris d'Amèrica Llatina, reunint diferents organitzacions indígenes de tot el continent, i propiciant espais d'intercanvi, activitats de formació, projeccions i debats sota un objectiu comú: un cinema i comunicació pròpia, des de la mirada dels pobles.

Des d’alterNativa i l’IndiFest, es traslladen a Catalunya aquestes vivències, projeccions i debats generats durant el FICMAYAB', i s’aborden els processos de criminalització que actualment envolten les realitats dels pobles originaris d'Abya Yala.

Més Informació a www.alternativa-ong.org

Fitxa tècnica

Títol original: 500 Years
Any: 2017
Durada: 105 min.
País: Guatemala
Direcció: Pamela Yates
Fotografia: Melle van Essen
Gènere: documental

Ajuntament de L'Hospitalet

Pl. de l'Ajuntament, 11
08901 L'Hospitalet de Llobregat
Tel. 934 029 400